Een stukje geschiedenis.

 

Joop Kornaat is al jaren een bekende in de paneelbouw en behoeft dus geen enkele introductie meer. Door zijn werkzaamheden bij Ergon, Adeco en van der Sijs. Heeft hij in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd met vertrouwde relaties..

Perry Kornaat mede oprichter van Apko Electric v.o.f. Heeft jaren lang gewerkt in de elektrotechnische groothandel. Nadat hij bij Electro Metaal in Rotterdam is begonnen, heeft hij na vijf jaar heeft hij de overstap gemaakt naar de groothandel Oosterberg in Barendrecht. In deze groothandel tijd heeft hij hier zijn commerciële ervaring opgedaan, en hier heeft hij kennis gemaakt met de charmes van een familiebedrijf.

Na een tussenstap van anderhalf jaar naar ABB op de afdeling sales support voor de technische componenten. Heeft hij weer de draad op mogen pakken bij Oosterberg in Barendrecht. Nadat de plannen om de hoek kwamen kijken, om met zijn vader zelf iets op te starten. Hij heeft toen in samenwerking met Flip Oosterberg zijn toekomst kunnen uitstippelen. Zo kon hij door gefaseerd het werk af te bouwen bij Oosterberg, het werken bij Apko Electric B.V. opbouwen. Uiteindelijk na de zomervakantie van 2011 is hij dan ook volledig bij Apko Electric B.V. aan de slag gegaan.

Na de oprichting van Apko Electric v.o.f. is er het eerste jaar vanuit de thuis locatie gewerkt van Joop Kornaat. Vanuit een dubbele garage werden al snel de eerste projecten gerealiseerd. Onze eerste klant destijds en nog steeds een gewaardeerde vriend en relatie is Jan Zemering van de fa. Variant Loodsenbouw te Ouderkerk aan den IJssel. Dit bedrijf doet alles op het gebied van loodsen bouw verhuur en alles wat hierbij komt kijken. Deze loodsen maken gebruik van een soort portable groepenkast die flexibel te gebruiken is.

Al snel werden de projecten groter en werd het bouwen in de garage niet meer praktisch. Na bijna een jaar deed zich de mogelijkheid voor om een huurpand te betrekken in Krimpen aan de Lek. Dit pand heeft een werkvloer van ca. 100 m2 en een kantoor gedeelte. Hier zijn we tot op heden nog steeds werkzaam, hoewel we merken dat het toch aan de ”kleine” kant begint te worden.

Nadat Apko Electric v.o.f. de orderstroom groter zag worden, is besloten om de rechtsvorm om te zetten in een besloten vennootschap. Ook is er toen een monteur in vaste dienst gekomen dhr. C. Soylu (Cenk). Hij heeft in het verleden al heel wat jaren samen met Joop gewerkt en kent dus de klanten en hun wensen. Later is Kevin Kornaat ook bij Apko Electric B.V. betrokken. Kevin was hiervoor al jaren werkzaam geweest in de elektrotechniek.